Fűzvölgyi Agrár Zrt.

A Fűzvölgyi Agrár Termelő Zrt. 2002-ben jött létre az Egyetértés Mezőgazdasági Termelőszövetkezet jogutódjaként. A társaságban a Stúdió-V Kft. 2014-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Jelenleg a vállalkozás fő profilja szántóföldi növénytermesztés, illetve mezőgazdasági szolgáltatások nyújtása.

Tevékenységek

Növénytermesztés

A 2022-es évben a cég 945 hektárra adott be Egységes területalapú támogatási kérelmet. A gazdálkodáshoz szükséges földet a társaság magánszemélyektől bérli. Jellemzően az olyan klasszikus szántóföldi növények kerülnek termesztésre, mint az őszi búza, őszi árpa, káposztarepce, napraforgó, illetve takarmánykukorica.

A növénytermesztési ágazat vetésszerkezete, illetve hozama az elmúlt két évben a következőképpen alakult:

Mezőgazdasági szolgáltatás

A cég saját szárító üzemmel, illetve 10.100 tonna befogadására alkalmas raktárbázissal és kiterjedt gépparkal rendelkezik Magyarszerdahelyen. A mezőgazdasági szolgáltatások elsősorban az ezekhez tartozó munkaműveletek szolgáltatásának nyújtásával foglalkozik, társcégek, illetve a szabad kapacitások függvényében külsős mezőgazdasági vállalkozások részére.

Fejlesztések

A növénytermesztési tevékenység korszerűsítésének és hatékonyságának növelése jegyében a társaság 2021-ben gépparkjának bővítése, illetve modernizálása mellett döntött és a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása című, VP2-4.1.8-21 kódszámú felhívásra adott be pályázatot. A pályázat kedvező elbíráslásban részesült.

A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek:

  • NEW Holland T8 435 UC traktor
  • NEW Holland CX.8.90 SL kombájn

  • NEW Holland DF875W Kukorica adapte

  • Monosem SCD SCD 8

  • VÄDERSTAD TEMPO 8 SOROS PNEUM VONT.+ MŰTRÁGYA szemenkénti vetőgép

Társaság főbb pénzügyi mutatói