Hotel Palota Lillafüred Kft.

A Hotel Palota Lillafüred Kft. elsődleges tevékenységi köre a szállodai szolgáltatás nyújtása, a cég bevételének döntő hányadát a vendéglátás és szállásnyújtás adja. A Forrás nyRt. 2019. évben tőkeemelés révén szerzett üzletrészt a Kft-ben, amelynek eredményeként a konszolidációba társult vállalkozásaként vonja be. A társaság 2 szállodát üzemeltet: a Lillafüredi Palota szállót, illetve Miskolcon a City Hotel Miskolcot. 

Tevékenységek

A Lillafüredi Palotaszálló 131 szobás, műemléki védelem alatt álló szálloda, elsősorban a hazai vendégek körében népszerű, de nemzetközi szinten fogad különböző turistacsoportokat. A szálloda franchise partnerként a Hunguest Hotel lánc tagja. A pandémia következtében a szálloda kénytelen volt hónapokra bezárni 2020-ban és 2021-ben, amely negatív hatással volta szálloda jövedelemtermelő képességére. A pandémia előtti utolsó évben, 2019-ben a szálloda több mint 25000 vendéget fogadott.

2022-ben a cég tevékenysége a City Hotel Miskolc üzemeltetésével bővült. A 44 szobás belvárosi szálloda az üzleti vendégkörre specializálódott. A Hotel Palota Lillafüred Kft. vezetősége folyamatosan dolgozik a szinergiák kiaknázása és az üzletvezetési gyakorlat összehangolása érdekében.

Fejlesztések

A pandémia okozta kényszerű bezárás alatt a társaság jelentős felújításokba kezdett. A szálloda nyugati szárnyának felújítása során sor került többek között az emeletek és a szobák teljeskörű gépészeti- és villamossági felújítására, ezen belül klíma-rendszer kialakítására, a víz- és szennyvíz hálózat felújítására, szőnyeg- és csempeburkolatok cseréjére, álmennyezet készítésére, festésre és tapétázásra, informatikai fejlesztésre, valamint új bútorok beszerzésére. A nyugati szárny felújított szobáit a vendégek 2021.07.01-től vehették használatba. Ezen felül felújításra került az év során még a tető egy szakasza, az erkélyek és homlokzatok, illetve a keleti szárnyban egy darab vendéglift.

Társaság főbb pénzügyi mutatói