Kiss és Társa Kft.

A Kiss és Társa Kft-t 1995-ben alapították, fémszerkezetek gyártásával foglalkozó vállalkozásként. Egy évvel később a társaság egy külföldi ipari gépgyártó konszern partnere lett, melynek mára „A” osztályú beszállítója. A folyamatos bővülés 2018-ban indokolttá tette a gyártás áthelyezését Mezőkövesdre egy 15.000 négyzetmétert meghaladó új telephelyre. A több évtizedes tapasztalat és innovatív fejlesztéseknek hála a Kiss és Társa meghatározó szereplővé vált a fém- és lemezmegmunkálás területén, éves termelése meghaladja az 1 millió alkatrészt, dolgozói létszáma a 240 főt. A vállalatban a Forrás Nyrt. 2022-ben szerzett kizárólagos tulajdont.

Tevékenységek

A Kiss és Társa Kft. működése lefedi a kompakt berendezések alkatrészeinek a teljes gyártási folyamatát, a nyersanyagok feldolgozásától a már összeszerelésre kész termékekig. Termék portfólióját elsősorban építőipari (kotrógépek, kerekes rakodógépek, billenőkocsik és teleszkópos rakodók) valamint mezőgazdasági gépek különféle alkatrészei alkotják. Ezen túl a vállalat partneri kapcsolatot tart fenn autóipari beszállítókkal és raktári berendezések gyártóival.

A vállalat a vevők által adott terveket felhasználva, a saját gyártási know-how-ja alapján dolgozik. A termelés alapanyagául szolgáló acél és alumínium lemezeket, csöveket a vállalat külső beszállítóitól szerzi be. Maga a gyártási folyamat az automata lézervágókkal kezdődik, amelyek kivágják a megfelelő méretű darabot a sztenderd méretű lemezből, ezután a kivágott darab különböző, nagyrészt automatizált fémmegmunkálási lépéseken megy keresztül. A felület-előkészítés és festés szintén az üzemen belül bonyolódik le, viszont a felületkezelési munkák egy része kiszervezésre került. A cég termékeit külföldi és belföldi partnerek számára értékesíti. Az export döntő hányada Ausztriába és Németországba irányul.

Társaság főbb pénzügyi mutatói