Stúdió-V Ingatlanhasznosító Kft.

A Stúdió-V Kft-t 2005-ben alapították, mint vagyonkezelő holding vállalatot. A társaság bevételeinek döntő hányada a saját tulajdonú ingatlanok bérbeadásából, illetve más vállalatokban birtokolt üzletrészei után járó osztalékból származik. A Forrás Nyrt. 2017-ben tőkeemelés révén szerzett tulajdonrészt a társaságban.

Tevékenységek

Vagyonkezelés

A társaság vagyonkezelési tevékenységét vállalatokban való részesdés szerzése, illetve a tulajdonrésszel járó jogok gyakorlása alkotja. A cég részesedése kapcsolt vállalkozásokban az elmúlt időszakban meghaladta a 3,5 milliárd Forintot. A portfoliót elsősorban mezőgazdasági tevékenységben érdekelt vállalatok (Alkotmány Agro Zrt, Fűzvölgyi Mezőgazdasági Zrt) alkotják.

Ingatlan

Az elmúlt években a Stúdió-V Kft. a szisztematikus felvásárlások révén jelentős tulajdonrészhez jutott egy rendkívül kedvező fekvésű budapesti ingatlanban. A Kossuth Lajos térre, illetve a Vértanúk terére nyíló társasházban a társaság 3.744 négyzetméterrel rendelkezik, amelyből 3.560 bérlők számára van kiadva. A házban birtokolt lakásokat magánszemélyek, a kereskedelmi hasznosítású tereket kiskereskedelmi, vendéglátóipari, illetve pénzügyi szolgáltató vállalatok vették bérbe. Az épület magasabb fokú hasznosítása érdekében a társaság a közeljövőben ingatlanai egységes arculatú fejlesztését tervezi.

Társaság főbb pénzügyi mutatói